­ ROMA HAVUZU | Kültür Portalı

Roma Havuzu - Niğde

Roma Havuzu: Niğde İli, Bor İlçesi, Bahçeli Kasabası kuzeyinde kasaba merkezine yaklaşık 3 kilometre mesafede yer almaktadır. Roma Dönemi'nde Trojan ve Hadrian Dönemi'nde M.S. 2'nci yüzyılda inşa edilmiştir. Havuz düzgün kesme taş bloklarla inşa edilmiş, dikdörtgen planlı olup, 65x22,5 metre ölçülerindedir. Havuzun altından kaynayan su, oluşturulan kemerler vasıtasıyla Antik Tyana (Kemerhisar) Kenti'ne ulaştırılıyordu. Dönem dönem onarımlara gidilmiştir. Orijinal özelliğini büyük ölçüde korumaktadır.

Kaynak: Kapadokya Niğde kitabı İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü

Niğde Gezilecek Yerler

Göl
Doğa-Kültür Turizmi
Merkeze 24 Bor İlçesi'ne 8 Bahçeli Kasabası'na 3 kilometre mesafede şahsi araçla veya merkezden ve bordan bahçeli kasabası toplu taşıma araçları ile ulaşmak mümkündür.
Bahçeli kasabası Bor/Niğde