­ ULUBEY KANYONU | Kültür Portalı

Ulubey Kanyonu - Uşak

Uşak Ulubey Kanyonu, dünyanın en büyük ikinci kanyonu olarak bilinmektedir.

Uşak İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü

Uşak il merkezine 33 kilometre uzaklıkta bulunan kanyon boyunca, Antik Dönemden kalma su kanalları, kaya mezarları ve mağaralar yer alır. Ayrıca Hristiyanlığın Montanizm tarikatının merkezi olan Pepouza Antik Kenti de kanyonun içerisindedir.

Eskiden Ulubey Kanyonunun doğu kısmında bulunan kaynak suyunu Pepouza Antik Kentine getirmekte kullanılan Clandras Su Kemeri de kanyondaki önemli tarihi kalıntılardandır.

Kanyondaki camdan yapılmış seyir terası ziyaretçilere, yerden 150 metre yükseklikte eşsiz kanyon manzarasını izleme ve kanyon içinde yürüme imkânı sunar.

Ekstrem spor sevenler için Macera Park, kamp ve karavan tutkunları içinse kanyon içinde ayrılmış kamp alanları bulunmaktadır. Ülkemizin ve dünyanın dört bir yanından ziyaretçi akınına uğrayan kanyon, son zamanlarda doğa fotoğrafçıları ve düğün fotoğrafçıları için de popüler bir mekân haline gelmiştir.

Kanyonda Uşak’a özgü yöresel halı ve kilim satış ofisleri ile yöresel yemeklerin tadılabileceği kafe ve restoranlar da yer almaktadır.

Uşak lavanta bahçeleri, kanyona yaklaşık üç kilometre mesafededir.

Kaynak : Uşak İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü

Kanyon
Doğa-Kültür Turizmi
Uşak otogardan Ulubey otobüsleriyle ulaşım sağlanır.
Ulubey Uşak

Konum Bilgileri

Görüntülenme Sayısı : 36511    Eklenme Tarihi : 06 Şubat 2013 Çarşamba    Güncellenme Tarihi : 20 Eylül 2023 Çarşamba