­ ARZULU KÖYÜ EFSANESİ | Kültür Portalı

Arzulu Köyü Efsanesi - Tekirdağ

Efsaneler

Bu köyde bir zamanlar Arzu Baba adında bir ihtiyar varmış. Arzu Baba her gece köyün etrafını bir kere dolaşıp, ne olup bittiğini öğrenirmiş. O zamanlar düşmanlar çete halinde köylere saldırıp yağma ederlermiş. Yine bir gece düşmanlar Arzulu Köyü'ne saldırmışlar. Arzu baba köyü tek başına düşmanlardan korumuş. Arzu Baba öldüğünde de tüm köy ardından ağlamış. Ona köyün kenarında bir türbe yapmışlar. Köye de Arzulu Köyü denmiş. Hala türbenin yakınında oturan bir aile her cuma akşamı burada mum yakar.

Kaynak: http://www.tekirdagkulturturizm.gov.tr/anlatmalar.html adresinden 21.07.2014 tarihinde alınmıştır.

Görüntülenme Sayısı : 3556    Eklenme Tarihi : 25 Şubat 2013 Pazartesi    Güncellenme Tarihi : 03 Aralık 2020 Perşembe