­ ÇAPANOĞLU (BÜYÜK) CAMİİ "CUMADA HIZIR BULUNMASI" EFSANESİ | Kültür Portalı

Çapanoğlu (Büyük) Camii "Cumada Hızır Bulunması" Efsanesi - Yozgat

Efsaneler

Efsaneye göre; bir gün Çapanoğlu (Büyük) Cami inşaatında harç karan amelelerden birinin yanına aksakallı ihtiyar bir adam gelir. Camiye emeğinin geçmesi için çalışan işçiden küreği alır, bir müddet harç kardıktan sonra küreği tekrar işçiye vermek ister. İşçi küreği geri almaz ve ihtiyara: "Ben senin kim olduğunu biliyorum. Her sabah namazında bu camide olacağına söz verirsen küreği alırım. Yoksa almıyorum." der. "Her sabah namazı için söz veremem ama, her kandil ve cuma namazlarında bu camide olacağıma söz veriyorum." diyen ihtiyarın elinden işçi küreği alır. Aksakallı, fani görünüşlü Hızır oracıkta kaybolur. Halk, Hızır Aleyhisselâm'ın her cuma ve kandil namazlarında Çapanoğlu (Büyük) Cami'de olduğuna inanmaktadır.

Görüntülenme Sayısı : 8504    Eklenme Tarihi : 19 Mart 2013 Salı    Güncellenme Tarihi : 01 Temmuz 2020 Çarşamba