­ ÇEMBER HAVASI | Kültür Portalı

Çember Havası - Afyonkarahisar

Halk Oyunları

Afyonkarahisar merkezinde en tanınan kadın oyunu “Çember Havası”dır. Dokuz zamanlı ve garip ayağındaki “Çemberim dalda kaldı” türküsü eşliğinde oynanır. Bir kadın zeybeğidir. Aşağı yukarı il genelinde oynanır.

"Çemberim dalda kaldı Gözlerim yolda kaldı da yav Yıkılası meyhane Serhoşum nerde kaldı da Eyvahlar olsun olsun da Gadahlar dolsun Ey sokaklar sokaklar Yarim şeker ufaklar da vay Pul pul olsun dökülsün Seni öpen dudaklar da Eyvahlar olsun olsun da Gadahlar dolsun Kalenin ardı pınar Her kuşlar ona konar Ne ağladım ne güldüm Yüreğim ona yanar da Eyvahlar olsun olsun da Gadahlar dolsun."

Kaynak: 20.08.2014 tarihinde AKÜ Afyonkarahisar Kütüğü kitabından alınmıştır.

Görüntülenme Sayısı : 481    Eklenme Tarihi : 17 Eylül 2014 Çarşamba    Güncellenme Tarihi : 25 Mart 2022 Cuma