­ KİLİM DOKUMA OYUNU | Kültür Portalı

Kilim Dokuma Oyunu - Tokat

Oyun

Oyun iki kişi ile oynanır. İki kişi karşılıklı olarak yere ayakları uzun olarak oturtulur, ayakları birbirine bağlanır ancak diğerinin elleri de arkadan bağlanır. Bir ip ikisinin boynundan geçirilir (dokuma yapabilmek için) elleri açık olan ve kilim dokuyan oyuncunun yanında un ve bir tas su vardır. Kilimi dokumaya başlar. İyi dokuması için un alır hem ipe hem de karşısındakinin yüzüne serper daha sonra yorulduğunu söyleyerek su içer ve öksürür gibi yaparak karşısındakinin yüzüne püskürtür. Taki karşısındakinin yüzü tamamen beyaz ve hamur oluncaya kadar devam eder ve izleyenler gülerler. Amaç insanlarımızın taklit yeteneklerinin geliştirilmesidir.

Görüntülenme Sayısı : 1680    Eklenme Tarihi : 20 Mart 2014 Perşembe    Güncellenme Tarihi : 06 Ocak 2021 Çarşamba