­ KURTULUŞ DESTANI | Kültür Portalı

Kurtuluş Destanı - Uşak

Destan

Bugün Bir Eylül Güneş pırıl pırıl Işık saçıyor Kocatepe de Türkün aslanları Destan yazıyor Kahpe düşman Vurgun yemiş kaçıyor Kutluyoruz, Kutlu olsun Bir Eylül Süvariler Düşmanların peşlerine takıldı Nice! Kol,gövde,baş,bacak Dumlupınar ovasına saçıldı. Atanın oğulları Akdeniz'e açıldı. Kutluyoruz Kutlu olsun Bir Eylül Uşak’a Askerimiz girdi giriyor Düşman mevzileri Birer birer eriyor Göğem Köyünden Düşmanların ordusu Trikopis’i esir veriyor İkindi vaktinde Minareler, selalarla çınlıyor Süngü yemiş düşman iti Köpek gibi inliyor. Milleti ile vatanım Atası ile diriliyor Kutluyoruz Kutlu olsun Bir Eylül Serçe sürüsünden, Alay mı olur? Bu topraklar benim. Düşmanlara Vatan mı olur? Her destan yazanlar Kemal mi olur? Şubat ’96 Kemal AKTAY Kutluyoruz, Uşak Bl.Siv.Sav.Müdürü Kutlu olsun Bir Eylül TÜRKÜLERİMİZ

Görüntülenme Sayısı : 1337    Eklenme Tarihi : 17 Haziran 2014 Salı    Güncellenme Tarihi : 13 Aralık 2021 Pazartesi