­ MANİSA GELENEKSEL KADIN KIYAFETLERİ | Kültür Portalı

Manisa Geleneksel Kadın Kıyafetleri - Manisa

Giyim Kuşam

Ayakta el örgüsü kırmızı kısa çorap, kısa konçlu burnu püsküllü sarı çizme; al,yeşil, sarı, mor renkte elde dokuma pamuklu çitare, telli ıstıfa, canfes kumaşlardan belden ve göğüs altından iki düğmeli kısa etekli kollu şalvarla aynı kumaş ve renklerde entari bulunur. Bele ipekli kırmızı mendil takılır. Saçlar uzun ve ince örülür. Çeşitli renklerde işlemeli fes, fesin üzerinde küçük boncuk oyalı yazma, uçları çene altından dolandırılarak başın üstünde bağlanır. Alında iki sıra olarak dizili baş altını, bunların altına gelecek biçimde üç parmak eninde oyalı yazma dolanır. Boyunda sandıklı ve rubi altınlar bulunur. Bileklerde aynalı bilezik, ortasında küçük altını bulunan ipte dizili gök boncuk ve parmakta yüzük bulunur.

Kaynak: Manisa Valiliği. (2007). Manisa 2007. Manisa: Manisa Valiliği Yayınları.

Görüntülenme Sayısı : 12601    Eklenme Tarihi : 29 Nisan 2014 Salı    Güncellenme Tarihi : 18 Eylül 2020 Cuma