­ GODU BEZEMEK | Kültür Portalı

Godu Bezemek - Kars

Somut Olmayan Kültürel Miras Çalışmaları
  • Unsurun Bilinen Diğer Adları: Ağaç süsleme ağacı gelin şeklinde bezemek.
  • Unsuru Uygulayan Grup, Topluluk ve Kişiler: Köylü çocuklar (iki kişilik)
  • Unsurun Kısa Tanımı: Sıcak yaz günlerinde, yağmura ihtiyaç duyulduğu zamanlarda çocuklar tarafından yapılan yağmur yağmasını isteme oyunu bir süpürgeye gelin süsü verilerek kapı kapı dolaşılarak, çeşitli maniler söyleyerek dolaşılmasıdır. Hane halkı çocuklara değişik hediyeler vermektedir. Bu oyunda ev sahibinin çocukları ıslatması gerekmektedir.
  • Unsurun İldeki Coğrafi Dağılımı (İlçe/Köy): Bütün köyler Unsurun Korunmasına Yönelik Olarak Önerilen Koruma Önlemleri: Oyun kayıt altına alınmalıdır, okullarda ilgili bölümlerde öğretilmelidir, çeşitli festivallerle halka tanıtılmalıdır.

Kaynak: Kars İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü

Görüntülenme Sayısı : 1201    Eklenme Tarihi : 08 Mayıs 2014 Perşembe    Güncellenme Tarihi : 19 Ekim 2021 Salı