­ GÜMÜŞ İŞLEMECİLİĞİ | Kültür Portalı

Gümüş İşlemeciliği - Gümüşhane

El Sanatları

Gümüş işlemeciliğini eski günlere döndürmek amacıyla Gümüşhane Valiliği’nin Halk Eğitim Merkezi’nde açmış olduğu kurslar yoğun ilgi görmektedir. Büyük bir sabır, el emeği, göz nuru, dikkat ve özenli işçilik gerektiren telkari tekniğiyle işlenen gümüşler Gümüşhane ekonomisine ve turizm potansiyeline katkıda bulunmaktadır. Gümüşhane bu günlerde gümüş sektörünün tekrar doğmasını heyecanla bekliyor. Hatta birer, ikişer olamak üzere bu sektörde işletmeler oluşmaya başlamıştır.

Kaynak: İsmail Şahinbaş Gümüşhane Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Gümüşhane Gezi Rehberi 4.Baskı Ocak 2012 Baskı/Seçil Ofset

Görüntülenme Sayısı : 599    Eklenme Tarihi : 27 Şubat 2013 Çarşamba    Güncellenme Tarihi : 28 Mart 2022 Pazartesi