­ HACI BAYRAM VELİ ETRAFINDA GELİŞEN SOSYAL VE KÜLTÜREL DEĞERLER | Kültür Portalı

Hacı Bayram Veli Etrafında Gelişen Sosyal ve Kültürel Değerler - Ankara

Somut Olmayan Kültürel Miras Çalışmaları

Ankara halkının gözünde ve anlayışında Hacı Bayram-ı Veli türbesi ve çevresi, şehrin merkezi, en mukaddes yeridir. Ulus semtinin hemen bitişiğinde yer alan, sosyal ilişkilerin yoğun olarak yaşandığı bir kültürel merkez ve çeşitli işyerlerinin bulunduğu bir ticaret merkezi halindedir.

Hacı Bayram-ı Veli, 1352-1430 yılları arasında yaşamıştır. Ölümünden bu yana 560 yıl geçmiştir. Altı asra yaklaşan bu süre içinde Hacı Bayram-ı Veli etrafında yüzlerce gelenek, inanç, anlatı ve kültür unsurları oluşmuştur. Sadece Ankara halkının değil, bütün bir Türkiye coğrafyasının ve bu coğrafyanın ötesinin inanan insanlarının ziyaretgâhı haline gelmiştir.

Kaynak: Ankara İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü. (2014)

Görüntülenme Sayısı : 818    Eklenme Tarihi : 05 Eylül 2014 Cuma    Güncellenme Tarihi : 22 Şubat 2022 Salı