­ ARAP OYUNU -1 | Kültür Portalı

Arap Oyunu -1 - Amasya

Oyun

Bu oyunda kaplumbağa ve Kartal oyununda olduğu gibi sim sim ateşinden sonra oynanan bir oyundur. Arap oyununu oynayacak iki genç belirlenir. Görev alan gençler el ve yüzlerini isle boyayacak kendilerini oyuna hazırlarlar. Oyun makyajları bittiğinde oynanacak meydana davul zurna eşliğinde getirilirler. Ateşin başında oynamaya başlarlar. Etraftaki halk kendi ırkından olmayan bu siyah Arapları görünce kahkaha ile gülerler. Araplar ateşin başında birbirlerine su püskürtmek için ağızlarını su ile doldururlar. Oyun kızışmaya başlayınca, ağızlarındaki suyu birbirlerine püskürtürler. Bu arada Arapların sadece ağızlarındaki bembeyaz dişler görünür. Sonra ellerine ikişer değnek alırlar. Bu değneklerin ucu kama şeklindedir. Müziğin ritmine uygun hareketlerle ellerindeki kamaları birbirlerine sallayacak güç gösterisi yaparlar.

Görüntülenme Sayısı : 1551    Eklenme Tarihi : 02 Şubat 2013 Cumartesi    Güncellenme Tarihi : 22 Kasım 2021 Pazartesi