­ HASTANE ÖNÜNDE İNCİR AĞACI TÜRKÜSÜ VE HİKAYESİ | Kültür Portalı

Hastane Önünde İncir Ağacı Türküsü ve Hikayesi - Yozgat

Türkülerimiz ve Hikayeleri

Komşu kızı ile beşik kertmesi olan bir genç askerde vereme yakalanır, hava değişimi alarak Yozgat'a (Akdağmadeni) gelir. Sözlüsünün ailesi, hasta gence kızlarını göstermek istemez. Genç, tedavi için İstanbul'da hastaneye yatar, pencereden gördüğü incir ağacından aldığı ilhamla aşağıdaki türküyü söyler. Yakalandığı amansız hastalıktan kurtulamayarak hastanede ölür. Ailesi cenazesini Yozgat'a getiremez, İstanbul'da kalır.

Hastane Önünde İncir Ağacı Türküsü: "Hastane önünde incir ağacı, Doktor bulamadı bana ilacı, Baş tabib geliyo zehirden acı, Garip kaldım yüreğime dert oldu, Ellerin vatanı bana yurt oldu, Mezarımı kazın bayıra düze, Yönümü çevirin sıladan yüze, Benden selam söyleyin sevdiğim gıza, Başına koysun karalar bağlasın, Gurbet elde kaldım diye ağlasın..."

Görüntülenme Sayısı : 154974    Eklenme Tarihi : 17 Mart 2014 Pazartesi    Güncellenme Tarihi : 28 Mayıs 2020 Perşembe