Hasude - Kars
Somut Olmayan Kültürel Miras Çalışmaları
- Unsurun Bilinen Diğer Adları: Hasıta
- Unsuru Uygulayan Grup, Topluluk ve Kişiler: Kars Halkı
- Unsurun Kısa Tanımı: Un, Şeker, Yağ, su kullanılır. Önce şeker suda eritilir, sonra un katılır, kaynatıldıktan sonra yağ katılır. 15 dakika daha kaynatılır ve ekmekle servis yapılır.
- Unsurun İldeki Coğrafi Dağılımı (İlçe/Köy): Bütün köyler
- Unsurun Korunmasına Yönelik Olarak Önerilen Koruma Önlemleri: Yemek kayıt altına alınmalıdır. Otellerde yöresel yemek bölümlerinde sunulmalıdır.
Kaynak: Kars Kültür ve Turizm Müdürlüğü
Görüntülenme Sayısı :
736
Eklenme Tarihi :
08 Mayıs 2014 Perşembe
Güncellenme Tarihi :
21 Mart 2022 Pazartesi