­ KAVUT | Kültür Portalı

Kavut - Kars

Somut Olmayan Kültürel Miras Çalışmaları
  • Unsuru Uygulayan Grup, Topluluk ve Kişiler: Kars Yöresi
  • Unsurun Kısa Tanımı: Temizlenmiş ayıklanmış ve yıkanmış buğday sacın üzerinde kavrulur el değirmenlernide çekilir (öğütülür) daha sonra bir kaba konularak şerbet ile karıştırılır. Sonra el ile yoğrulur sonra servise sunulur.
  • Unsurun İldeki Coğrafi Dağılımı (İlçe/Köy): Kars Merkez, Arpaçay, Susuz, Digor, Sarıkamış, Akyaka, Kağızman ve ilçelerin köyleri.

Kaynak: Kültür ve Turizm Müdürlüğü

Görüntülenme Sayısı : 1297    Eklenme Tarihi : 08 Mayıs 2014 Perşembe    Güncellenme Tarihi : 19 Ekim 2021 Salı