­ KAYSERİ FIKRALARI | Kültür Portalı

Kayseri Fıkraları - Kayseri

Fıkralar

TRENDE YOLCULUK Kayseri`li, trende yolculuk etmekte... Karşısında oturan zatla tanışır. Dereden tepeden konuşurlarken: -Gel seninle birbirimize bilmece soralım der. -Önce ben sorayım; bilirsen ben sana bin lira veririm. Bilemezsen 10 bin liranı alırım. Sonra sen bana sorarsın; bilirsem 10 bin liranı alırım, bilemezsem bin lira veririm. -Tamam, der adam, sor bakalım -Söyle öyleyse: Üç ayaklı hayvan nerde yaşar? Öteki yolcu düşünür, bilemez: -Al 10 bin lirayı. Şimdi ben de sana aynı soruyu soruyorum: Üç ayaklı hayvan nerde yaşar? Kayseri`li, hiç düşünmeden, aldığı 10 bin liranın bin lirasını geri verir: -Al şu bin lirayı. Ben de bilmiyorum. PADİŞAH VE KAYSERİ'Lİ Padişahın biri, - Bana yalan söyleyebilene bir küp dolusu altın vereceğim! demiş. Yalancılar, hemen saraya koşuşturup başlamışlar yalana; - Bir kuş, aslanı kapıp yuvasına götürdü. - Bunun neresi yalan?.. Kuş kartaldır, Arslan da kuzu kadar minik bir yavru. Kaptı mı götürür tabii!.. - Komşu ülkede bir eşeği kral yaptılar!.. - Ülkenin kralı, pencereden bakınırken tacını düşürmüş. Taç da pencerenin altındaki eşeğin başına geçmiş. Taç kimin kafasındaysa, kral odur tabii!.. - Padişahım, ben gökyüzüne bir ok attım. Altı ay sonra geri döndü! - Senin ok bir ağacın üstüne düşmüştür. Ağaç, sonbaharda yapraklarını dökünce, takılacak yer bulamayıp yere inmiştir. Böylece padişah, her yalana gerçek bir bahane bulmuş ve kimse padişaha bu yalandır dedirtememiş. Ama bir gün bir Kayseri'li gelmiş; - Padişahım, sen benim babamdan borç olarak bir küp dolusu altın almıştın. Şimdi geri almaya geldim. Yalandır dersen ödülümü ver. Yalan değil dersen borcunu öde!.. İŞ ARAYAN GAYSERİLİ Bir gün Kayseri'linin biri İstanbula iş aramaya gider ve gezerken fabrikanın birinde iş ilanı görür güvenliğe gider oda müdürün yanına gönderir. Selamınaleyküm der ve müdürün odasına girer müdürde Aleykümselam der buyur nasıl yardımcı olabilirim diye adama sorar. Adam; Ben iş müracaatı için geldim der. Müdür adamın konuşmasından Kayseri'li olduğunu anlar ne iş yaparsın diye sorar. Adamda ne iş olursa yaparım yeterki iş olsun der.Müdür gülmeye başlar, adam müdür gülünce acaba yanlış bir şey mi söyledim der. Kendi kendine müdür hemşerim sen nerelisin der, adam Gayseriliyim deyince müdür yine güler adam niye gülüyorsunuz deyince müdür bende Gayseriliyimde ondan gülüyorum. Adam dayanamaz sorar müdürüm sen kaç senedir burda müdürsün? Müdür 3 senedir niye sordun? Adam daha bu fabrikayı 3 senedir üstüne yürütemedin mi sen nasıl Gayserilisin deyince müdür yürütmeye yürütecektim de fabrikanın sahibi de Gayserili.. 2X2 Kayseri'li birisine sormuşlar iki kere iki kaç eder diye; o da: -alacaklımıyım vereceklimi? demiş. KAYSERİ'LİNİN DUASI Kayseri'li ve temel bir gün camide dua ederler temel: Allahım bana hanlar hamamlar çok para nasip et diye dua etmektedir yan tarafta dua eden Kayseri'li: Allahım temele çok para ver diyerek ellerini açarak göz yaşları içinde dua etmektedir. Bu sırada yanlarında duran biri Kayseri'liye sorar: neden kendin için istemiyorsun arkadaşını bu kadar çok mu seviyosun Kayseri'li cevap verir: Temelin duası kabul olur. Allah temele versin ki ben o parayı altından girer üstünden çıkar bir şekilde alırım. KAYSERİ'Lİ MÜŞTERİ Kayseri'li bir müşteri İstanbul da bir taksiye binmiş, taksi yokuş aşağı giderken birden freni patlamış, şoför panik içersin de hızla yokuş aşağı iniyormuş Kayseri'li; taksi metre ye bakıp panik içinde durdur şu arabayı diyerek bağırmış soför; durduramıyorum fren patladı!!! Kayseri'li; taksimetreyi kapat o zaman. UNAYIK EVLAT Kayseri`li bir adamın bir çocuğu varmış. Bir gün çocuk babasından 500 bin istemiş. Babası da ne 400 bin mi ne yapacaksın 300 bini, 200 bin yetmez mi, al şu 100 bini der ve 50 bin lira verir. Çocuk sinsi sinsi gülmeye başlar. Babası da merak eder ve sorar: Niye gülüyorsun evladım. Çocukta bana zaten 50 bin lazımda bilerek 500 bin istedim der. Babası da cevap verir; Ulan sahte 50 bin vermeseydim kazıklayacaktın beni der. BEN BİLMEZMİYİM Ermeni bir gün Kayseri'ye gelir. Kayseri'li bir çocuğu kandırarak elindeki parayı almak ister. Çocuk: ona dediklerini yaptığı taktirde parayı vereceğini söyler. Söyle bakalım der ermeni. Çocuk: beni sırtında şuraya kadar taşı der. Ermeni taşır. Sonrada bir eşek sesi çıkar der. Ermeni başlar anırmaya. Sonra ermeni parayı ister. Çocuk: ermeniye sen eşşek olmakla paranın değerini biliyon da ben Kayseri'li olarak bilmezmiyim der.

Görüntülenme Sayısı : 21870    Eklenme Tarihi : 25 Şubat 2013 Pazartesi    Güncellenme Tarihi : 16 Ocak 2018 Salı