­ KINA TÜRKÜLERİ | Kültür Portalı

Kına Türküleri - Amasya

Müzik

Taksi gelir dura dura, Gornasını çala çala, Dizlerine vura vura, Anam beni gelin mi eddin. Hanı bu gızın anası, Önünde mumlar yanası, Yeşil yaprahdan gınası, Anam beni gelin mi etdin. Atladı geçdi eşiği, Sufrada galdı gaşşığı, Büyük evin yahaşığı, Anam beni gelin mi etdin. Duz gabını duzsuz goyan, Anasını gızsız goyan, Böyük evi ıssız goyan, Anam beni gelin mi etdin. Atımın guyruğu duğüm, Uğrunüyüm duğüm duğüm, Ayrılıh gunleri bugün, Anam beni gelin mi etdin. Çatdılar ocah daşını, Bişirin düğün aşını, Çağır gelsin gardaşını, Anam beni gelin mi etdin. Ekmek goydum dasdara, Elimi kesdi desdere, Mevlam sabırlar gosdere, Anam beni gelin mi edin, Binen atın eyisine, İnen evin birisine, Mekdup yazın dayısına, Anam beni gelin mi etdin. Baba gızın çohmuyudu, Bir gız sana çohmuyudu, Kör olacısa emmiler, Hiç oğlunuz yohmuyudu.

Havlumuza dola dola doldular Anamın elinden beni aldılar Ana beni alıp gaçsan eyidi Cehizimi ırmaa atsan eyidiii Gara savgun bağlar içimde Gara savgun bağlar içimde Hasdalar gezer çağlar içinde. Gurt almışa döndüm gızlar içinde Gurt almışa döndüm gızlar içinde Ana beni alıp gaçsan eyiidii.. Geliin bende guzelidim elmalar gibi Geliin şimdi sarardım hayvalar gibi Hele geliin hele geliin gelinee Gınalar yahmıış tombul bileklerinee. Geliin atma beni garlı dağlaraa Geliin kimseler yanmasıın anam yansın derdimee Hele geliin hele geliin gelinee Geliin yazması pempe, gelinlik giyeer, Git gule gule gule gelin olasıın Adıyaman ilinee yuva gurasıın

Kınayı getir anne Parmağın batır anne Bu gece misafirim Koynunda yatır anne Şen baba şen evin şen olsun Yarın sabah gidiyomda haberin olsun Bahcenizde yuvam var Taş atıpda yıkmayın Mahlenizde annem var Söyleyip ağlatmayın Şen baba şen evin şen olsun Yarın sabah gidiyomda haberin olsun Anne kızın çohmuyudu Bir kız sana yükmüyüdü Sağolası teyzeler Heç oğlunuz yohmuyudu Şen baba şen evin şen olsun Yarın sabah gidiyomda haberin olsun Elmayı daldan derdim Derdim dibine serdim Fazla ağlama anne Sen de el evinden geldin Şen baba şen evin şen olsun Yarın sabah gidiyomda haberin olsun Kayalar bürçeklendi Dallar hep çiçeklendi Gel anne görüşelim Ayrılık gerçeklendi Şen baba şen evin şen olsun Yarın sabah gidiyomda haberin olsun Mangalında kozüm ben Minderinde yüzüm ben Attın beni gurbete Kıymetsiz kızınım ben Şen baba şen evin şen olsun Yarın sabah gidiyomda haberin olsun Merdivenden inerken Gelinliği giyerken Annem düşmüş bayılmış Ben taksiye binerken Şen baba şen evin şen olsun Yarın sabah gidiyomda haberin olsun.

Görüntülenme Sayısı : 2184    Eklenme Tarihi : 02 Şubat 2013 Cumartesi    Güncellenme Tarihi : 20 Eylül 2021 Pazartesi