­ KONYAALTI PLAJI | Kültür Portalı

Konyaaltı Plajı - Antalya

Doğal Semboller

Türkiye’nin en bilinen plajlarından birisi olan plaj Antalya’nın batısında bulunan Konyaaltı Belediyesi sınırları içerisinde yer almaktadır. Yerli ve yabancı binlerce turistin uğrak alanlarından birisi olan plaj Antalya’nın en önemli doğal sembollerinden birisidir. İsminin kaynağı ile ilgili olarak iki ayrı iddia bulunmaktadır. Birinci iddia Osmanlılar döneminde Konya’dan Antalya’ya gelenlerin sahili görünce Konya’nın altına gittik anlamında Konyaaltı kelimesini kullanmasıdır. İkinci iddia ise Antalya’nın falezler üzerinde bulunmasından dolayı söz konusu bölgenin "Koyaltı" şeklinde adlandırılması ve bu kelimenin zamanla Konyaaltı'na dönüşmesidir.

Kaynak: Antalya İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü. (2010). Dünden Bugüne Antalya. Antalya: Antalya İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü

Görüntülenme Sayısı : 11398    Eklenme Tarihi : 08 Mart 2013 Cuma    Güncellenme Tarihi : 29 Eylül 2020 Salı