­ LOKMAN HEKİM VE IRGATLAR | Kültür Portalı

Lokman Hekim ve Irgatlar - Sivas

Efsaneler

Lokman hekim bir tepenin üzerine oturup, etrafı seyrediyormuş. Birde bakmış ki yakın bir yerde ırgatlar ekin biçiyor. Biraz sonra bir helki pilav gelmiş. Irgatlar oturup tıka basa pilavı yemişler. Lokman hekim kendi kendine: - ‘Bak şimdi bunların hepsi çatlayıp ölecek, bari gidip yardımcı olayım’ diye aklından geçirirken ırgatlar hemen toprağın üzerine uzanıp dinlenmeye başlamışlar. Lokman: - ‘Bunlar bendende bilgiliymiş, bunlara daha bir şey olmaz’ diyerek oradan uzaklaşmış. ‘Yemekten sonra ya sırt üstü yat, ya da kırk adım at’ nasihati Lokman Hekim'den kalmaymış.

Kaynak: 2011 Yılı Sivas İl Kültür ve Turizm Envanteri, Sivas Valiliği Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Sivas, 2011.

Görüntülenme Sayısı : 3162    Eklenme Tarihi : 08 Ağustos 2014 Cuma    Güncellenme Tarihi : 08 Aralık 2021 Çarşamba