­ MANİ | Kültür Portalı

MANİ - Kars

Mani - Bilmece
Unsurun Bilinen Diğer Adları: “Mani” Karşı-beri, “Bayatı” “Hoyrat) Unsuru Uygulayan Grup, Topluluk ve Kişiler: Kars merkeze bağlı köyler ve ilçe merkezleri ile köyler.(Anonim) Unsurun Kısa Tanımı : Anlamlı söz söyleme karşılığında kullanılır. İlk iki mısrası son iki mısraya hazırlıktır. Kafiye düzeni aaxa şeklindedir. Düz, yarı, kesik mani, ayaklı mani gibi çeşitleri vardır. Unsurun İldeki Coğrafi Dağılımı (İlçe/Köy): Kars merkeze bağlı köyler ve ilçe merkezleri ile köyleri. Unsurun Korunmasına Yönelik Olarak Önerilen Koruma Önlemleri: Mani çalışmaları yapmak, manileri çeşitlerine göre sınıflandırmak ve tüm çalışmaları kitap haline getirmek. Konu İle İlgili İlde Bulunan Kurum/Kuruluşlar (Üniversitelerin İlgili Bölümleri, Araştırma Merkezi, Enstitü, Sivil Toplum Kuruluşları) : Kafkas Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesine bağlı Halk Edebiyatı bölümünün yaptığı çalışmalar ortaöğretim kurumlarında edebiyat öğretmenlerinin yaptığı çalışmalar. Kaynak: Kültür ve Turizm Müdürlüğü
Görüntülenme Sayısı : 517    Eklenme Tarihi : 08 Mayıs 2014 Perşembe    Güncellenme Tarihi : 22 Temmuz 2014 Salı