­ AKSARAY OYUNLARI | Kültür Portalı

Aksaray Oyunları - Aksaray

Oyun

Aksaray’da belli gün ve gecelerde hoş ve güzel zaman geçirmek için çocuklar, gençler, ihtiyarlar olmak üzere üç kategoride oyun sergilenirdi.

• Çocuklar İçin  Oyunlar: El el efelek oyunu (cim cızzık) - El el üstünde kimin eli? - Bul bakalım - Sen çık oyunu ve buna benzer oyunlar
  • Gençler İçin Oyunlar: Pelit-ceviz-oyunları - Aşşık oyunu - İlli oyunu-gömme çelik oyunu - Dönmeli oyunu - Çatal (uzun) eşek oyunu - Sin sin oyunu - Kör ebe oyunu - Yastık oyunu - Aybattı oyunu - Uzağa taş atma oyunu - Yükseğe kelle atma oyunu (Düğünlerde)
  • Yetişkin ve İhtiyar Oyunları: Bilmece çözme - Masal kahramanının sonunu keşfetme oyunu - Orta oyun-kalaycı-demirci vs. - Yüzük oyunu - Lades oyunu - Lokum yeme oyunu vb.
Görüntülenme Sayısı : 2598    Eklenme Tarihi : 28 Aralık 2012 Cuma    Güncellenme Tarihi : 04 Ekim 2021 Pazartesi