­ BURDUR TEKERLEMELERİ | Kültür Portalı

Burdur Tekerlemeleri - Burdur

Kalıplaşmış Sözler

Datlıyı, etliyi, sütlüyü, gatmeri, etcez Çarşamlığa getcez, yecez, işcez, gülcez, oynecez. Gıdalı gıdalı yeyong, üyküğnü de üyüyong, Neden etlenemeyong bilemeyon. Galın salcalan, selametle Gine buyrun soğanlı etle...

Tıngır elek, tıngır saç Elim hamur garnım aç. Kestel dağı arpalık, eğer saban yürürse Her haneye bir tavuk, eğer köylü verirse Her haneye bir deymen, eğer suyu gelirse Bu gidiş iyi gidiş iyi gidiş, eğer sonu gelirse...

Aşşa mahalenin helikileri hülükleri Yakasıyırtık babıcı delikleri İsli paslı demirci şeyirtleri.

Oturduğumuz maket İştiğimiz paket Gasapta et kalmadı Yediğimiz saket Cart olsun evlenmem Birinin adı Ayşa Birinin adı Faşa İkisinden yedim maşa Cart olsun evlenmem Birinin adı hediye Birinin Döndü Dudu’ya İkisi birden kaltı gitti kadıya Cart olsun evlenmem.

Ev Sahibi: Be eşşek oğlu şaşkın Misafir dediğin üç gün Sen geleli oldu beş gün Ne durursun get gali! Misafir: Be eşşek oğlu katır Ne gönül bilirsin ne hatır İnsan sevdiğinin yanında On gün de yatır, on beş gün de yatır On gün de yatır, On beş gün de yatır.

Görüntülenme Sayısı : 1865    Eklenme Tarihi : 21 Şubat 2013 Perşembe    Güncellenme Tarihi : 22 Kasım 2021 Pazartesi