­ ISPARTA TEKERLEMELERİ | Kültür Portalı

Isparta Tekerlemeleri - Isparta

Kalıplaşmış Sözler
  • Anam yoğurt getirdi Kedi burnunu batırdı Bu kediyi n’etmeli? Kaynar kazana atmalı Kediciğe pek yazık O yoğurdu dökmeli.
  • Ellem gallem Şimşir gallem Ağzı kara Burnu kara Sen gir sen çık.
  • El el epelek Elden çıkar topalak Topalağın yarısı Sarı koyun derisi İp ip ilgidir Dedem beni kalgıdır Salla getir bulla getir Çek şunu çıkar şunu.
  • Hasan Hasan Avlu basan çıbık kesen Çıbığı n’etcen? Gelin alcan Gelini n’etcen? Şıngır mıngır oynatcan.
  • İnci minci, kim birinci? Babası leblebici.
  • İnne minne, ucu tinne Fır fır atan, sinek satan Acur ucur, kurtlu bücür Tak tuk çık.
  • Mehmet Mehmet mendili İstanbul’un kendili Neye yedin peyniri? Annen seni dövecek Kör kuyuya atacak.
  • Mürü, ahırı kürü Dama çıkma yavuklun görü.
  • O dosi dosi, saklambosi Saklambos saklambos İngili badem dos, Dos, dos, dos Tren gelir fos fos fos Odaları boş boş boş.
  • O o oni, kaynanamın doni Çok pis kokuyor, ben yıkamam oni Sen yıka oni.
  • Ümmülü Gülsüm Arkama düşsün Beş para vermem Çaylağa düşsün.

Kaynak: Isparta Kültür ve Turizm Envanteri (A. Kılıç, Koord.). (2011). Isparta: İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü.

Görüntülenme Sayısı : 4048    Eklenme Tarihi : 20 Şubat 2013 Çarşamba    Güncellenme Tarihi : 19 Ekim 2021 Salı