­ TOKAT TEKERLEMELERİ | Kültür Portalı

Tokat Tekerlemeleri - Tokat

Kalıplaşmış Sözler

Biz koştura koştura, siz eştire eştire, Biz bal küpüne, siz katran küpüne, Biz binelim yağız ata, siz binin uyuz ata, Karşıdan kaz gelir, eti size az gelir, Ne kolay soruyoruz, ne karşılık alıyoruz, İyi açın gözünüzü, iyi ölçün sözünüzü, Oyunumuz bir bilmecedir, gülmece güldürmecedir, Karşıdan atlı gelir, çiftesi tatlı gelir, Şimdi geldik taşlamaya, sizi biraz haşlamaya, Hep şaşırıyorsunuz, aka kara diyorsunuz, Bilemediniz, bilemediniz, bilmecemizi çözemediniz.

Üşüdüm üşüdüm üş oldum, bir torbada keş oldum. Keşimi kedi aldı, bana bir tarak verdi. Tarağımı çoban aldı, bana bir koyun verdi. Koyunumu kurt aldı, o bana çarık verdi. Çarığımı sara sara, indim bir ince suya. İnce sudan kanlar akar, ikide bir bana bakar. Büyüğüne selam verdim, küçüğü canımı yakar.

Görüntülenme Sayısı : 3303    Eklenme Tarihi : 11 Şubat 2013 Pazartesi    Güncellenme Tarihi : 01 Aralık 2020 Salı