­ YAĞMUR | Kültür Portalı

Yağmur - Hatay

Fıkralar

Arap ülkelerinden bir adam satmak amacıyla bir sürü davar getirmiş. Tesadüf bu ya, geldiğinin ertesi günü yağmur yağmaya başlamış. Adamın kalacak yeri olmadığından bir mağaraya sığınmış. Bir gün, beş gün derken yağmur dinmek bilmiyor. Adam her acıktıkça bir davar kesip yiyormuş. Aradan kırk gün geçmiş, adamın fikri şaşmış. Bir gün hemen dışarı çıkmış ve kalan davarları da yok pahasına satmış ve memleketine dönmüş. Aradan uzun bir zaman geçtikten sonra bir Antakyalı bu tüccarın memeleketine gitmiş. Gezerken tesadüf o adama rastlamış. Konuşurlarken o adama hemen sormuş: "Yahu o kırk gün yağan yağmur hala devam ediyor mu?"

Kaynak: KALAYCIOĞLU,M. (2011) Hatay Halk Bilimi. Hatay.Antakya Belediyesi Kültür Yayını

Görüntülenme Sayısı : 737    Eklenme Tarihi : 26 Şubat 2014 Çarşamba    Güncellenme Tarihi : 24 Şubat 2022 Perşembe