­ ACISUTEPE YERLEŞİM ALANI | Kültür Portalı

ACISUTEPE YERLEŞİM ALANI - Sivas

Adı ACISUTEPE YERLEŞİM ALANI
Harita No --
Mah. Köy - Mevkii Akaya ve Bostankaya Köyleri sınırları içinde
Adres Akaya ve Bostankaya Köyleri sınırları içinde-ULAŞ
Vakfiye
Genel Tanım Akaya Köyü’nün güneyinde yer alan Akaya ve Bostankaya Köyleri sınırları içinde, 670 ve 827 parsellerde kayıtlı, doğu-batı doğrultusunda uzanan sıra tepelerden bmatı uçta yer alan söz konusu yerleşim doğal kaya üzerindedir. Yüzeyde çok sayıda Geç Roma, Erken Bizans dönemine ait olduğu düşünülen seramik parçaları bulunmaktadır. Ayrıca dikdörtgen şeklinde yaklaşık 11 m. uzunluğunda duvar örgüsü izleri tespit edilmiştir. Söz konusu alanın Roma Dönemine ait bir yerleşke olması muhtemeldir.
Yapılan Onarımlar --
Ayrıntılı Tanımı Akaya Köyü’nün güneyinde yer alan Akaya ve Bostankaya Köyleri sınırları içinde, 670 ve 827 parsellerde kayıtlı, doğu-batı doğrultusunda uzanan sıra tepelerden bmatı uçta yer alan söz konusu yerleşim doğal kaya üzerindedir. Yüzeyde çok sayıda Geç Roma, Erken Bizans dönemine ait olduğu düşünülen seramik parçaları bulunmaktadır. Ayrıca dikdörtgen şeklinde yaklaşık 11 m. uzunluğunda duvar örgüsü izleri tespit edilmiştir. Söz konusu alanın Roma Dönemine ait bir yerleşke olması muhtemeldir.