­ AĞALAR KONAĞI | Kültür Portalı

Ağalar Konağı - Kırşehir

Pafta 19K 3D
Bakımından Sorumlu Olması Gereken Kuruluş Kırşehir Belediyesi
Genel Tanım Ağalar Konağı
Yapılan Onarımlar 2006 yılında Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından yaptırılmıştır
Ayrıntılı Tanımı AYRINTILI TANITIM : Ağaların konağı 1938 yılında Enver EKİNCİ tarafından yaptırılmıştır.Dönemin tanınmış ailelerinden Ağalar lakabıyla anılan kişilere aittir.Cumhuriyet Dönemi sivil mimari örneklerindendir.Kayseri Koruma Kurulunun 22/09/1988 gün ve 276 sayılı kararıyla tescil edilmiştir.Yapıda taş ve tuğla kullanılmıştır. Alt kat taban döşemesi beton,üst kat taban döşemesi ahşaptır.Yapı sıvasızdır.Tavan ahşap olup,çatı marsilya kiremeti ile örtülüdür. Alt ve üst katlarda süsleme elamanları mevcut değildir. Bunun dışında giriş cephesinde mermer ve pencere etrafında kahverengi ve beyaz renkli taşların alternatifli kullanılması süslemeye yöneliktir. Alt katta bir salon ve iki oda bulunmaktadır.Üst kata ise içeriden merdivenle çıkılır.Üst katta da bir salon ve iki oda bulunmaktadır.
Önerilen Kullanım Müze
Tescil Kararı K.K.T.V.K.K 22.09.1988 Gün ve 276 sayıl karar