­ ALİ BEY CAMİİ | Kültür Portalı

ALİ BEY CAMİİ - Manisa

Yaptıran Sancak Beyi Timurtaş Paşa Oğlu Ali Bey
Yapım Tarihi M. 1416- H. 821
Kitabe var
Vakfiye var
Genel Tanım Geniş bir avlu içinde yer alan Ali Bey Cami arazinin eğimine uyumlu olarak inşa edilmiştir. Ana giriş kuzey cepheden iki taraflı merdiven ile sağlanır. Ters " T " plan özelliği gösteren zaviyeli cami tipinde inşa edilmiştir.
Yapılan Onarımlar -
Ayrıntılı Tanımı Ali Bey cami geniş bir avlu içinde yer alır. Kuzey cephesinde yer alan iki taraflı merdiven ile son cemaat yerine giriş sağlanır. Son onarımda ahşap olan ayaklar beton olarak yenilenmiştir. Cami planı olarak zaviyeli cami tipi özellikleri gösterir. Minare caminin batısında yer alır yapıda ve minarede devşirme malzeme görülür. (Bahçenin kuzey kapısı kısmen ayaktadır. Kapının batı köşesinde bir çeşme bulunmaktadır.)
Tescil Kararı İzmir 2 Nolu KTVKK 02.06.1988/348
Yayın Dizini Uzunçarşılı, 1929, 77 / Köklü, 1970, 17 / Acun,1999, 88-90 / Emecen, 1989, 25,92.