­ ALİ ÇETİNKAYA KIZ MESLEK LİSESİ | Kültür Portalı

ALİ ÇETİNKAYA KIZ MESLEK LİSESİ - Afyonkarahisar

Yapım Tarihi Ekim 1939
Yapan Macar Ustaları
Kitabe Yok
Vakfiye Yok
Genel Tanım Anıtparkı çevreleyen Dervişpaşa caddesinin batısında bulunan birbirine benzer iki yapıdan güney kesimde olan yapıdır. Arka bölümde yeni yapılan yapıyla çevrelenmiş bir ada bütünlüğündedir.
Yapılan Onarımlar 1980’li yıllarda arka bölüme ek yapılmış, 2007 yılında onarılmıştır.
Ayrıntılı Tanımı Güneydoğu-kuzeybatı doğrultulu ana cepheli olup, ada bütünlüğünde çevrelenmiş, orta avlulu yapılaşmaya dönüştürülmüştür. Kuzeybatı köşedeki giriş üç katlı olup diğer bölümler iki katlı ve bodrumludur. Giriş çıkıntılı cephe içinde, basamaklı ve saçaklı girme bölümlü, çok kanatlı, ahşap kapılıdır. Ayrıca demir doğrama başka bir kapısı daha vardır. Kat ve pencere çevreleri çıkıntılı olup geniş pencereli, kırma çatılı bir yapıdır. Geniş koridorlara açılan ve cepheye bakan derslikleri ile yönetim odaları bulunur.
Orjinal Kullanım Okul
Bugünkü Kullanımı Okul
Önerilen Kullanım Okul
Tescil Kararı EKTVKBK,1768,29.03.2007-EKTVKBK,1338,18.07.2006-EKTVKK,206,13.12.19
Yayın Dizini Yok
Ekler Rapor, Fotoğraf, Harita, Kroki
Revizyon Yok
Görüntülenme Sayısı : 4951    Eklenme Tarihi : 31 Mayıs 2013 Cuma    Güncellenme Tarihi : 31 Mayıs 2013 Cuma