­ ALBAY İBRAHİM ÇOLAK EVİ | Kültür Portalı

Albay İbrahim Çolak Evi - Bilecik

Adres BİLECİK İLİ, BOZÜYÜK İLÇESİ, ÇARŞI MAHALLESİ
Pafta 31J3d
Bakımından Sorumlu Olması Gereken Kuruluş BOZÜYÜK BELEDİYE BAŞKANLIĞI
Yaptıran İBRAHİM ÇOLAK
Vakfiye
Genel Tanım BİLECİK-ESKİŞEHİR KARAYOLU KENARINDA, BOZÜYÜK GİRİŞİNDE, ÇEVREYE HAKİM BİR TEPE ÜZERİNDE GENİŞ BİR ARAZİYE SAHİP;BODRUM+ZEMİN+ÜST KATTAN OLUŞAN ÇATI ÖRTÜLÜ TUĞLA BİNA
Ayrıntılı Tanımı
Yapılan Onarımlar BİNANIN KUZEYBATI KISMINDAKİ MUTFAK-TUVALET BAĞLANTILI BÖLÜM ORİJİNAL MİMARİSİNE UYGUN OLARAK SONRADAN EKLENMİŞTİR. YAKIN DÖNEMDE BİNANIN İÇ KISMINDA TAVAN DÖŞEMELERİ KONTRPLAK MALZEME İLE YENİLENMİŞTİR.
Ayrıntılı Tanımı BİNANIN DIŞINDA SU BASMANI SEVİYESİNE KADAR KESME TAŞ TAKLİDİ YAPILMIŞTIR. SIVA KABARTMALARI İLE OLUŞTURULAN SİLMELER, PENCERE VE KAPI SÖVELERİ İLE LENTOLARINI DOLANIP PENCERELERİN ALT SEVİYELERİNİ BİRBİRİNE BAĞLAYARAK TÜM CEPHELER BOYUNCA DEVAM ETMEKTEDİR. ANA CEPHE BASAMAKLI VE SÜTUNLU BİR GİRİŞ VE BU SÜTUNLARIN TAŞIDIĞI ÇIKMA BALKON İLE ZENGİNLEŞTİRİLMİŞTİR. BİNANIN ÜZERİ KADEMELİ BİR ÇATIYLA KAPATILMIŞTIR. KARNIYARIK PLANLI BİNADA BÜTÜN MEKANLAR GENİŞ BİR KORİDORA AÇILMAKTADIR. TABA VE TAVAN DÖŞEMELERİ AHŞAPTIR. BAHÇE İÇERİSİNDE ARKA KAPININ KARŞISINDA, YUVARLAK PLANLI, FISKİYELİ KÜÇÜK BİR HAVUZ BULUNMAKTADIR. AVRUPA MİMARİSİNİN ETKİSİ GÖZLENEN BİNA, GENİŞ ARAZİSİ VE KONUMU İLE DE ÖZELLİK ARZ ETMEKTEDİR.
Tescil Kararı B.K.T.V.K.K 11.07.2003