­ ALTINTARLA HÖYÜĞÜ | Kültür Portalı

Altıntarla Höyüğü - Elazığ

Adı Altıntarla Höyüğü
Mah. Köy - Mevkii Altıntarla köyü
Adres Maden Elazığ
Vakfiye
Genel Tanım Altıntarla köyünde bulunan höyük günümüzde tahribata uğramış olup Orta Çağ özellikleri göstermektedir.
Taşıyıcı Yapı 0
Üst Yapı 0
Dış Yapı 0
Rutubet 0
Yapılan Onarımlar -
Ayrıntılı Tanımı Elazığ İl merkezinin 63 km güneydoğusunda Maden İlçe merkezinin de 36 km kadar kuzey batısında yer almaktadır. Yaklaşık 20-25 yükseklikte olan höyük 70x100 metrelik bir alanı kaplamaktadır. Höyüğün kuzeye bakan yamacında günümüzde tahrip edildiği ve üzerinde bağ, bahçe ve konut yapıldığı gözlemlenmiştir. Tescil işlemleri sırasında höyük üzerinde Bizans ve Roma Dönemi’ne tarihlenen seramik parçaları tespit edilmiştir. Az da olsa geç dönem buluntuları da görülmüştür.

Konum Bilgileri

Görüntülenme Sayısı : 29    Eklenme Tarihi : 28 Mayıs 2024 Salı    Güncellenme Tarihi : 28 Mayıs 2024 Salı