­ AMİK KALESİ | Kültür Portalı

Amik Kalesi - Van

Adı Amik Kalesi
Mah. Köy - Mevkii Özyurt Köyü Kuzeyi
Adres Van Kent Merkezinin Kuzey Batısında, bu günkü Özyurt Köyünün kuzeyinde Van Gölünün kuzey doğusunda.
Kültür Dönemi Orta Bronz Çağ
Vakfiye
Genel Tanım Van kent merkezinin 20 km kadar kuzey batısında, Van Gölü'nün doğu kıyısında, bu günkü Özyurt Köyünün kuzeyinde yükselen büyük bir kayalık bu isimle bilinir. Burası 11. Yüz Yıla ait Bizans'a bağlı piskoposluk merkezlerinden biri olarak kayıtlara geçmiş ve H.Gezner tarafında Amiuk olarak sağtanmıştır.
Yapılan Onarımlar yok
Ayrıntılı Tanımı Van kent merkezinin 20 km kadar kuzey batısında, Van Gölü'nün doğu kıyısında, bu günkü Özyurt Köyünün kuzeyinde yükselen büyük bir kayalık bu isimle bilinir. Burası 11. Yüz Yıla ait Bizans'a bağlı piskoposluk merkezlerinden biri olarak kayıtlara geçmiş ve H.Gezner tarafında Amiuk olarak sağtanmıştır.

Konum Bilgileri

Görüntülenme Sayısı : 13503    Eklenme Tarihi : 23 Ekim 2013 Çarşamba    Güncellenme Tarihi : 23 Ekim 2013 Çarşamba