­ ASAR KALE | Kültür Portalı

Asar Kale - Amasya

Bakımından Sorumlu Olması Gereken Kuruluş Köy Tüzel Kişiliği
Yapım Tarihi M. Ö 30- M. S 475
Kitabe Yok
Vakfiye Yok
Genel Tanım Yukarı Baraklı köyünün yaklaşık 2 km batısında, Kale tepe mevkiinde, orman yolunun sol kenarında, Asar Tepenin üzerinden, dağ yolundan güney-doğuya doğru patika yolu bulunan, etrafı oval surla çevrili bir Roma Garnizonudur.
Üst Yapı C
Yapılan Onarımlar -
Ayrıntılı Tanımı Garnizonun etrafı oval şekilli, küçük boyutlu hafif düzeltilmiş taşlarla kireç harcı ile örülmüş sur duvarları ile çevrilidir. Doğu batı doğrultusunda uzunlamasına dikdörtgen planlı kalın sur duvarları tekniğinde örgülü duvarlı üst çatısı ve duvarlarının bir kısmı yıkılmış, doğudan mekana girilmekte, güneyden bir kapı ile etrafı surla çevrili, sur duvarlarından orta bölüme birçok mekanı bulunan avlu gibi askerlerin dinlenme mekanlarının bulunduğu bölüme girilir. Garnizon, tüm doğu ve batı yönünde Antik Roma yolunun geçtiği vadiye hakim bir tepe üzerinde kurulmuştur.
Orjinal Kullanım Kale
Önerilen Kullanım Kale

Konum Bilgileri

Görüntülenme Sayısı : 1035    Eklenme Tarihi : 01 Şubat 2013 Cuma    Güncellenme Tarihi : 29 Nisan 2014 Salı