­ ASİYE –ŞERİFE GÜNDÜZ EVİ | Kültür Portalı

ASİYE –ŞERİFE GÜNDÜZ EVİ - Sivas

Mah. Köy - Mevkii Kayserikapı Mah.
Adres Kayserikapı Mah. AKM Yanı SİVAS
Bakımından Sorumlu Olması Gereken Kuruluş Mal Sahipleri
Yapım Tarihi Cumhuriyet Devri
Vakfiye
Genel Tanım Zemin+1 katlı olan yapının temeli kesme taş örgülüdür. Diğer kısımlar ahşap arası kerpiç dolgulu, tatlı kireç sıvalıdır.
Yapılan Onarımlar --
Ayrıntılı Tanımı XX. yy. ın ilk yarısında yapılmış olan ev iki katlıdır. Yapıda ahşap ve kerpiç malzeme birlikte kullanılmış olup dış cephesi kireç sıvalıdır. Dış cephedeki bu sıvalar yer yer dökülmüştür. Evin kuzeydoğu ve batı yönünden girişleri bulunmakta olup binanın üzeri çatılı ve saçla kaplanmıştır. Batı yönündeki girişlerin üstünde demir korkuluklu çekme balkonlar vardır. İç mekânlardaki tavan ve taban ahşaptır. Duvarları kerpiç dolgu olup iç mekânlarda süsleme unsuru mevcut değildir.