­ AYDINPINAR KÖYÜ CAMİİ | Kültür Portalı

AYDINPINAR KÖYÜ CAMİİ - Düzce

Adı AYDINPINAR KÖYÜ CAMİİ
Mah. Köy - Mevkii Düzce ili, Merkez ilçe, Aydınpınar Köyü
Adres Düzce ili, Merkez ilçe, Aydınpınar Köyü
Vakfiye -
Genel Tanım Düzce ili, Merkez ilçe, Aydınpınar Köyünde 3 pafta 613 parselde bulunan yapı 12,25x20,20 m ölçülerindeki cami tek minareli ve kubbeli bir yapıdır. Cami 1952 yılında taş temel üzerine ahşap çatkı arası tuğla örgülü inşa edilmiştir. Camiye sonradan eklemeler yapılmıştır. Kubbe etrafında kemerli küçük pencereler ile ibadet mahalline kemerli pencereler bulunmaktadır. Caminin yöresel işçilik taşıyan ahşap minber ve kürsüsü 1963 yılına aittir. 20.yy. ait olan Aydınpınar Köyü Camiinin yüzölçümü 560 m2’dir.
Koruma Durumu 0
Taşıyıcı Yapı 0
Üst Yapı 0
Dış Yapı 0
Rutubet 0
Ayrıntılı Tanımı
Yapılan Onarımlar Cami 1952 yılında taş temel üzerine ahşap çatkı arası tuğla örgülü inşa edilmiştir. Camiye sonradan eklemeler yapılmıştır. Caminin yöresel işçilik taşıyan ahşap minber ve kürsüsü 1963 yılına aittir.
Ayrıntılı Tanımı Düzce ili, Merkez ilçe, Aydınpınar Köyünde 3 pafta 613 parselde bulunan yapı 12,25x20,20 m ölçülerindeki cami tek minareli ve kubbeli bir yapıdır. Cami 1952 yılında taş temel üzerine ahşap çatkı arası tuğla örgülü inşa edilmiştir. Camiye sonradan eklemeler yapılmıştır. Kubbe etrafında kemerli küçük pencereler ile ibadet mahalline kemerli pencereler bulunmaktadır. Caminin yöresel işçilik taşıyan ahşap minber ve kürsüsü 1963 yılına aittir. 20.yy. ait olan Aydınpınar Köyü Camiinin yüzölçümü 560 m2’dir.
Önerilen Kullanım Cami
Tescil Kararı Ankara Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu'nun 07.12.2001 tarih ve 7725 sayılı kararı.
Yayın Dizini Düzce Taşınmaz Kültür Envanteri Kitabı-Tescilli Yapılar-Dini Kültürel Yapılar Sayfa 37