­ BAŞKALE PİZAN KALESİ | Kültür Portalı

Başkale Pizan Kalesi - Van

Adı Başkale Pizan Kalesi
Adres Pizan Köyü'nün kuzeyinde, sarp kayalardan oluşan yüksek bir tepede kurulmuştur.
Bakımından Sorumlu Olması Gereken Kuruluş Kültür ve Turizm Bakanlığı
Yapım Tarihi 17.yy
Vakfiye
Genel Tanım Pizan Köyü'nün kuzeyinde, sarp kayalardan oluşan yüksek bir tepede kurulmuş olan Pizan Kalesi saray, cami, depo, mahzen, kale sur ve burçlarından oluşmuş bir yapıdır.
Yapılan Onarımlar yok
Ayrıntılı Tanımı Kalenin güney ve batı surları ile güneybatı ve köşesindeki burç kısmen ayaktadır. Bu yarım daire planlı burç aynı zamanda minare olarak kullanıldığından içine döner bir merdiven yaptırılmıştır.Diğer burç ve surlar ile içindeki saray, cami, depo ve mahzenleri tamamen yıkılmıştır. Kale camisi 1653 yılında inşa edilmiştir. Kalenin duvarlarının yapımında alt kısma kesme taş, üste ise moloz taş ve kerpiç kullanılmıştır.
Orjinal Kullanım Kale
Önerilen Kullanım Ören Yeri

Konum Bilgileri

Görüntülenme Sayısı : 2765    Eklenme Tarihi : 06 Aralık 2013 Cuma    Güncellenme Tarihi : 06 Aralık 2013 Cuma