­ BAYRAMÖREN MEZARLIĞI | Kültür Portalı

BAYRAMÖREN MEZARLIĞI - Çankırı

Mah. Köy - Mevkii Merkez Mah / Seldiz Mevkii / Bayramören
Adres Merkez Mah / Seldiz Mevkii / Bayramören /ÇANKIRI
Bakımından Sorumlu Olması Gereken Kuruluş Bayramören Belediyesi
Yapım Tarihi 19 Y.Y.
Vakfiye -
Genel Tanım Bayramören Hükümet Konağının kuzeyinde bulunan mezarlık alanında 19. yüzyıl Osmanlı Dönemi ile Erken Cumhuriyet Dönemine ait mezar taşları bulunmaktadır. Ayak şahidelerinde genellikle natürmort ve bitkisel süslemeler, baş şahidelerinde ise kitabe bulunmaktadır. Alanda tekil mezarlarla birlikte şahideleri ayrı birleşik aile mezarları da yer almaktadır. Bu mezarlardan eskilik ve sanatsal özellikleri göz önüne alınarak 25 adeti tescillenmiştir.
Yapılan Onarımlar -
Ayrıntılı Tanımı Bayramören Hükümet Konağının kuzeyinde bulunan mezarlık alanında 19. yüzyıl Osmanlı Dönemi ile Erken Cumhuriyet Dönemine ait mezar taşları bulunmaktadır. Ayak şahidelerinde genellikle natürmort ve bitkisel süslemeler, baş şahidelerinde ise kitabe bulunmaktadır. Alanda tekil mezarlarla birlikte şahideleri ayrı birleşik aile mezarları da yer almaktadır. Bu mezarlardan eskilik ve sanatsal özellikleri göz önüne alınarak 25 adeti tescillenmiştir.
Orjinal Kullanım Mezar
Bugünkü Kullanımı Mezar
Önerilen Kullanım Mezar
Tescil Kararı 25.09.2009 - 4450

Konum Bilgileri

Görüntülenme Sayısı : 1555    Eklenme Tarihi : 17 Şubat 2014 Pazartesi    Güncellenme Tarihi : 20 Şubat 2014 Perşembe