­ BEKİLLİ MEZARLIĞI | Kültür Portalı

Bekilli Mezarlığı - Denizli

Adres Bekilli İlçesi DENİZLİ
Bakımından Sorumlu Olması Gereken Kuruluş Belediye
Kitabe H. 1262
Vakfiye H. 1262
Genel Tanım Mezarlıkta mezar taşlarından tespit edilebilen en eski tarih H.1262’dir. Ancak mezarlıkta bulunan gayri muntazam uzun dikili kayrak mezar taşlarından daha eski devirlerde de kullanıldığı tahmin edilmektedir.Mezar taşlarında gömünün yapıldığı devrin dil özellikleri, ölüm yaşı ile ilgili şiirsel tarzda yazılmış tanrıya yakarış ve dualar bulunmaktadır. Mezar taşları genellikle mermerdir.
Yapılan Onarımlar Bilinmiyor
Ayrıntılı Tanımı Mezarlıkta mezar taşlarından tespit edilebilen en eski tarih H.1262’dir. Ancak mezarlıkta bulunan gayri muntazam uzun dikili kayrak mezar taşlarından daha eski devirlerde de kullanıldığı tahmin edilmektedir.Mezar taşlarında gömünün yapıldığı devrin dil özellikleri, ölüm yaşı ile ilgili şiirsel tarzda yazılmış tanrıya yakarış ve dualar bulunmaktadır. Mezar taşları genellikle mermerdir. Mezarlık ağaçlık bir alandır. Bekilli Mezarlığı, Osmanlı İmparatorluğu’nun son dönemlerinden itibaren, günümüze kadar kullanıldığı devirlerin özelliklerini yansıtması bakımından önemlidir.
Orjinal Kullanım Mezar
Bugünkü Kullanımı Mezar
Önerilen Kullanım Mezar
Tescil Kararı İzmir II Numaralı KTVKK'nun 23.10.1991 gün ve 2217 sayılı kararı
Revizyon
Görüntülenme Sayısı : 2181    Eklenme Tarihi : 01 Mart 2013 Cuma    Güncellenme Tarihi : 11 Ağustos 2014 Pazartesi