­ BERKUKA BABA MEZARI | Kültür Portalı

BERKUKA BABA MEZARI - Edirne

Taşıyıcı Yapı 0
Üst Yapı 0
Dış Yapı 0
Rutubet 0
Yapılan Onarımlar -
Ayrıntılı Tanımı Rıfat Osman, Berkuka Baba'nın Kıyık'ta kendi adını verdiği bir mescidi olduğu ve bu mescidin çatısının ahşap olduğunu bahseder. Bu mescid tamamen yıkılmış ve günümüze ulaşmamıştır. Ayrıca Rıfat Osman, mescidin mihrabı önünde haziresinin olduğunu da belirtmektedir. Bu hazirede 1517'de vefat eden Darül Hadis müderrisi Emir Hüseyin Çelebi ile 1475'te vefat eden Abdullah El İskender adlı zatın gömülü olduğunu bahseder. Günümüzde mescit ve haziresine dair herhangi bir kalıntı bulunmazken, Berkuka Baba'nın mezarı korunmuş bir halde yerinde mevcuttur. Mezarın baş taşı yerindedir. Dikdörtgen formlu olan mezar, demir kafes içine alınmış ve bu kafes yeşile boyanmıştır.
Orjinal Kullanım Mezar
Bugünkü Kullanımı Anıt Mezar
Önerilen Kullanım Mezar
Tescil Kararı E.K.T.V.K.K.'NİN 19.03.1999 tarih ve 5268 nolu kararı.

Konum Bilgileri

Görüntülenme Sayısı : 1453    Eklenme Tarihi : 31 Ekim 2017 Salı    Güncellenme Tarihi : 05 Aralık 2017 Salı