­ BEŞKAYALAR TABİAT PARKI-BAŞİSKELE | Kültür Portalı

Beşkayalar Tabiat Parkı-Başiskele - Kocaeli

Adı Beşkayalar Tabiat Parkı-Başiskele
Envanter No .
Harita No Bursa G23c3
Adres Başiskele
Vakfiye
Genel Tanım İzmit'in güneyinde Sakarya ve Bursa sınırlarına bitişik güneyde Bursa ili,sınırında doğan sıcak dere ile güney-doğuda Sakarya il sınırı içinden doğan soğuk derenin birleştiği noktada yer alan yüksek Beşkayalıktan ismini almaktadır.Beş erinin olduğu kesimden güneye doğru, açılan iki kollu derin kanyonlar bulunmaktadır.Bu kanyonların içinde İzmit'in içme suyunu temin eden su kaynağı ile yakın çevresinde mağara ve Aytepe Mevkiinde şelale bulunmaktadır. Bilimsel olarak tespitiyapılmış önemli bir flora yapısı olup,fauna zenginliğinede sahiptir.
Yapılan Onarımlar .
Ayrıntılı Tanımı İzmit'in güneyinde Sakarya ve Bursa sınırlarına bitişik güneyde Bursa ili,sınırında doğan sıcak dere ile güney-doğuda Sakarya il sınırı içinden doğan soğuk derenin birleştiği noktada yer alan yüksek Beşkayalıktan ismini almaktadır.Beş erinin olduğu kesimden güneye doğru, açılan iki kollu derin kanyonlar bulunmaktadır.Bu kanyonların içinde İzmit'in içme suyunu temin eden su kaynağı ile yakın çevresinde mağara ve Aytepe Mevkiinde şelale bulunmaktadır. Bilimsel olarak tespitiyapılmış önemli bir flora yapısı olup,fauna zenginliğinede sahiptir.
Tescil Kararı Bursa K.T.V.K.K.Nun 18.10.2001Tarih ve 8731 Sayılı Kararı