­ BİZANS KÖPRÜSÜ | Kültür Portalı

Bizans Köprüsü - Sinop

Envanter No A-62
Mah. Köy - Mevkii Çiftlik Köyü-Sazlı İmam Mevkii
Adres Merkez/SİNOP
Bakımından Sorumlu Olması Gereken Kuruluş Kültür ve Turizm Bakanlığı
Vakfiye
Genel Tanım 20 m uzunlukta, 3,65 m genişliktedir. Köprü doğu batı konumlu 5,20 x 3,65 m ebatlarında iki ayak üzerine oturtulmuş tek kemerlidir.
Yapılan Onarımlar -
Ayrıntılı Tanımı 20 m uzunlukta, 3,65 m genişliktedir. Köprü doğu batı konumlu 5,20 x 3,65 m ebatlarında iki ayak üzerine oturtulmuş tek kemerlidir. Kemer kısmı iri yontulmuş taşlarla çok az harç kullanılarak yapılmıştır. Üzerindeki korkuluk tamamen düşmüş olup, köprü bugün yayaların kullanabileceği durumdadır. Köprü deniz dalgalarının tahribatına maruz olduğundan DSİ Bölge Müdürlüğünce dere yatağının ıslahı, Karayolları Müdürlüğünce de köprünün onarımının yapılması gerekmektedir.
Orjinal Kullanım Köprü
Tescil Kararı Taşınmaz Kültür ve Tabiat Varlıkları Yüksek Kurulu-23.10.1987/3771
Revizyon Samsun Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu-07.05.2004/949
Görüntülenme Sayısı : 2326    Eklenme Tarihi : 05 Şubat 2013 Salı    Güncellenme Tarihi : 08 Eylül 2014 Pazartesi