­ İBRAHİM BEY CAMİİ | Kültür Portalı

İbrahim Bey Camii - Balıkesir

Adı İbrahim Bey Camii
Adres Balıkesir Merkez
Vakfiye
Genel Tanım Çarşı içinde Hisariçi mahallesinde Alaca Sokak başındaki yapı, kapısı üzerinde yer alan levhaya göre Zağnos Paşanın oğullarından Mehmet Bey tarafından yaptırılmıştır. Ancak harap olan yapı Yahşi bey oğlu İbrahim bey tarafından yeniden inşa ettirilmiştir. Hafif eğimli bir arazi üzerine konumlanan yapı kesme taşlarla örülmüş ve büyük ölçüde sıvanmış duvarlara sahiptir. Doğu cephesi kuzeyinde kilit taşı yaprak motifli bezeli kemerli kapısı ile giriş sağlanır. Kaynak: 2010 yılında Balıkesir Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü' nce hazırlanıp İl Özel İdaresince bastırılan Kültür Envanteri kitabından alınmıştır.
Ayrıntılı Tanımı -
Tescil Kararı GEEAYK/ 14.03.1986- 2134
Revizyon
Görüntülenme Sayısı : 2043    Eklenme Tarihi : 03 Temmuz 2014 Perşembe    Güncellenme Tarihi : 14 Temmuz 2014 Pazartesi