­ BÜLBÜLLÜCE CAMİİ HAZİRESİ | Kültür Portalı

Bülbüllüce Camii Haziresi - Amasya

Harita No 16 J III
Mah. Köy - Mevkii Gümüş Kasabası Gümüşhacıköy
Adres Irgat Mahallesi Bübüllüce Cami avlusu
Bakımından Sorumlu Olması Gereken Kuruluş Belediye Başkanlığı
Vakfiye -
Genel Tanım Amasya İlçesi Gümüşhacıköy İlçesi Irgat Mahallesi Bülbülce Cami’nin avlusunun kuzey batısında bulunmaktadır.
Yapılan Onarımlar -
Ayrıntılı Tanımı Bübüllüce Cami avlusunun kuzey batısında bahçe içerisinde yaklaşık 50 adet mezardan oluşan bir haziredir. Mezarların etrafı ihata duvarı ile çevrili olup diğer kısımları ağaçlıktır. Cami avlusunun sağında orjinal bir mezar bulunmakta olup, 150 cm. uzunluğunda, 60 cm. ebatlarında bir mezardır. Mezarın baş taşı 150 cm. yüksekliğinde ayak taşı yüksekliği 140 cm yüksekliğinde mezarın yüksekliği ise 50 cm.’dir. Bir erkek mezarıdır. İkinci mezar; uzunluğu 150 cm. genişliği 60 cm. baştaşı 160 cm., ayaktaşı 150 cm. yüksekliğinde, mezarın kendisi ise 60 cm. yüksekliğinde olup muhtemelen bir erkek mezarıdır. Üçüncü mezar; 120 cm. uzunluğında, baş taşı 140 cm. yüksekliğinde ayaktaşı 75 cm. yüksekliğinde 60 cm. genişliğinde bir mezar olup mezar baş ve ayak taşlarının dış yüzeylerinde Osmanlıca ve Arapça kitabe kabartmaları bulunur. Mezar baş taşlarının üzerinde kavuk ve sarık kabartmalı olup
Orjinal Kullanım Hazire
Bugünkü Kullanımı Hazire
Önerilen Kullanım Hazire

Konum Bilgileri

Görüntülenme Sayısı : 1286    Eklenme Tarihi : 31 Ocak 2013 Perşembe    Güncellenme Tarihi : 18 Mart 2013 Pazartesi