­ ÇAĞELLER YERLEŞİM ALANI | Kültür Portalı

ÇAĞELLER YERLEŞİM ALANI - Çankırı

Harita No H32-a1
Mah. Köy - Mevkii Sakarca Köyü / Çağeller Mevkii / Kızılırmak
Adres Sakarca Köyü / Çağeller Mevkii / Kızılırmak / ÇANKIRI
Kültür Dönemi Roma
Vakfiye -
Genel Tanım Çankırı ili, Kızılırmak ilçesi, Sakarca Köyü, Çağeller Mevkii, köyün yaklaşık 1 km kuzeyindedir. Sakarca köyü ile Karamürsel köyü arasında, asfalt yola dik devam eden su kanalının yolla bitiştiği noktada yolun sağında yer almaktadır. Tarla batıya doğru hafif meyillidir. Alan üzerinde yoğun şekilde iri kum katkılı, kalın cidarlı, kiremit renkli kaba hamurlu küp parçaları ile kiremit renkli, seramik parçaları yoğun şekilde bulunmakta olup, küçük bir yerleşim alanı niteliği taşımaktadır. 6 derecelik GPS koordinatları: 588341-4473005, 588352-4473050.
Yapılan Onarımlar -
Ayrıntılı Tanımı Çankırı ili, Kızılırmak ilçesi, Sakarca Köyü, Çağeller mevkii, köyün yaklaşık 1 km kuzeyindedir. Sakarca köyü ile Karamürsel köyü arasında, asfalt yola dik devam eden su kanalının yolla bitiştiği noktada yolun sağında yer almaktadır. Tarla batıya doğru hafif meyillidir. Alan üzerinde yoğun şekilde iri kum katkılı, kalın cidarlı, kiremit renkli kaba hamurlu küp parçaları ile kiremit renkli, seramik parçaları yoğun şekilde bulunmakta olup, küçük bir yerleşim alanı niteliği taşımaktadır. 6 derecelik GPS koordinatları: 588341-4473005, 588352-4473050.
Orjinal Kullanım Yerleşim Alanı
Bugünkü Kullanımı Tarım Arazisi
Önerilen Kullanım Yerleşim Alanı
Tescil Kararı 28.02.2003 - 8433

Konum Bilgileri

Görüntülenme Sayısı : 1320    Eklenme Tarihi : 11 Mart 2014 Salı    Güncellenme Tarihi : 13 Mart 2014 Perşembe