­ ÇAMLARCA MEZARLIĞI VE KOYUNBABA TÜRBESİ | Kültür Portalı

Çamlarca Mezarlığı ve Koyunbaba Türbesi - Denizli

Adı Çamlarca Mezarlığı ve Koyunbaba Türbesi
Mah. Köy - Mevkii Çamlarca Mahallesi
Adres Çamlarca (Köyü) Mahallesi Kale İlçesi DENİZLİ
Vakfiye
Genel Tanım Kale İlçesi, Çamlarca (Köyü) Mahallesi, Köyiçi Mevkii’nde yer alan mezarlık üzerinde eski mezar taşları yer almaktadır. Eski Çamlarca Köyü’nde eğimli bir arazi üzerindedir. Mezarlık içinde Koyunbaba Türbesi vardır. Türbe betonarme olarak yapılmış yeni bir yapıdır. Bu Türbeden dolayı mezarlık bir adak yeri olarakta kullanılmaktadır. Bunun içinde dere kenarına yakın bir noktada adak kesim ve pişirme yeri vardır.
Yapılan Onarımlar Bilinmiyor
Ayrıntılı Tanımı Kale İlçesi, Çamlarca (Köyü) Mahallesi, Köyiçi Mevkii’nde yer alan mezarlık üzerinde eski mezar taşları yer almaktadır. Eski Çamlarca Köyü’nde eğimli bir arazi üzerindedir. Mezarlık içinde Koyunbaba Türbesi vardır. Türbe betonarme olarak yapılmış yeni bir yapıdır. Bu Türbeden dolayı mezarlık bir adak yeri olarakta kullanılmaktadır. Bunun içinde dere kenarına yakın bir noktada adak kesim ve pişirme yeri vardır.
Orjinal Kullanım Mezar
Bugünkü Kullanımı Mezar
Önerilen Kullanım Mezar
Tescil Kararı İzmir II Numaralı KTVKK'nun 30.06.2004 gün ve 12900 sayılı kararı
Revizyon
Görüntülenme Sayısı : 3641    Eklenme Tarihi : 01 Mart 2013 Cuma    Güncellenme Tarihi : 11 Ağustos 2014 Pazartesi