­ CELAL YAZICI KONUK ODASI | Kültür Portalı

CELAL YAZICI KONUK ODASI - Sivas

Harita No --
Mah. Köy - Mevkii Koyuncu Köyü
Adres Koyuncu Köyü-Merkez/SİVAS
Bakımından Sorumlu Olması Gereken Kuruluş Şükrü GÜLER
Vakfiye
Genel Tanım Kareye yakın bir mekan ve küçük hol gibi bir girişten oluşmaktadır. Oldukça harap olmuş ve yıkılmaya terk edilmiştir. Duvarlar taş kerpiç malzeme ile inşa edilmiştir. Üst örtü düz dam ve toprak dolgudur. Girişteki hol kısmı tamamen yıkılmıştır sadece duvar izleri mevcuttur. Yine odanın duvarlarından bazıları yıkılmıştır. Ahşap aplike ortası bitkisel süslemeli ve kök boyalı yine oldukça harap olmuş bir tavanı vardır. Beden duvarları içten tatlı kireç sıvalıdır. Tavana geçerken yine tatlı kireçle damla şeklinde bordürler oluşturulmuştur. Giriş kapısının hemen yanında günümüzde bir kısmı yıkılmış olan ahşap dolap alçı şerbetlik ve yine alçıdan yapılmış mumluk yer alır. Giriş kapısının sağ tarafında iki adet mazgal pencere yer alır pencereler dışardan demir korkuluklarla kapatılmıştır. Pencerenin altından itibaren giriş kapısının karşısına doğru uzanan L şeklinde taş seki yer alır taş sekinin yerden yüksekliği yaklaşık 30 cm dir.
Yapılan Onarımlar --
Ayrıntılı Tanımı Kareye yakın bir mekan ve küçük hol gibi bir girişten oluşmaktadır. Oldukça harap olmuş ve yıkılmaya terk edilmiştir. Duvarlar taş kerpiç malzeme ile inşa edilmiştir. Üst örtü düz dam ve toprak dolgudur. Girişteki hol kısmı tamamen yıkılmıştır sadece duvar izleri mevcuttur. Yine odanın duvarlarından bazıları yıkılmıştır. Ahşap aplike ortası bitkisel süslemeli ve kök boyalı yine oldukça harap olmuş bir tavanı vardır. Beden duvarları içten tatlı kireç sıvalıdır. Tavana geçerken yine tatlı kireçle damla şeklinde bordürler oluşturulmuştur. Giriş kapısının hemen yanında günümüzde bir kısmı yıkılmış olan ahşap dolap alçı şerbetlik ve yine alçıdan yapılmış mumluk yer alır. Giriş kapısının sağ tarafında iki adet mazgal pencere yer alır pencereler dışardan demir korkuluklarla kapatılmıştır. Pencerenin altından itibaren giriş kapısının karşısına doğru uzanan L şeklinde taş seki yer alır taş sekinin yerden yüksekliği yaklaşık 30 cm dir.