­ ÇEŞNİGİR PAŞA CAMİİ | Kültür Portalı

Çeşnigir Paşa Camii - Isparta

Harita No 50.L.I.d
Mah. Köy - Mevkii Barla Kasabası
Adres Orta Mahalle Barla Kasabası Eğirdir/ISPARTA
Yaptıran Çeşnigir Sinan Paşa
Vakfiye
Genel Tanım Dikdörtgen planlı ve devşirme malzeme ile yapılmıştır. Minaresi renkli tuğladan yapılmıştır.Camii çatısı ahşaptır H.777(1376) Isparta ve havalisinin Osmanlı İdaresine geçmesinden 6 yıl önce yapılmıştır.
Yapılan Onarımlar H 1216(1802) - 1965
Ayrıntılı Tanımı Orta mahallede yamaçtadır. Dikdörtgen planlıdır. Dış duvarlar devşirme malzemeden yapılmıştır. Çatı ahşap ve marsilya tipi kiremitle kaplanmıştır. Son yıllarda esaslı onarım geçirmiştir. Minare kırmızı-yeşil tuğladan yapılmıştır. Minarenin külahı soğan biçimindedir.
Önerilen Kullanım
Tescil Kararı Antalya Kül. ve Tab. Var. Kor. Böl. Kur.nun 22.07.1997 Tar. ve 3419 Say. Kar. ile Tesciline
Ekler Rapor, Fotograf, Harita