­ CİRİT MEYDAN TEPESİ YAMAÇ YERLEŞİMİ | Kültür Portalı

CİRİT MEYDAN TEPESİ YAMAÇ YERLEŞİMİ - Sivas

Adı CİRİT MEYDAN TEPESİ YAMAÇ YERLEŞİMİ
Harita No i-37-b.1
Mah. Köy - Mevkii Kıldır Köyü
Adres Kıldır Köyü-YILDIZELİ
Vakfiye
Genel Tanım Sivas ili, Yıldızeli ilçesi, Kıldır Köyü sınırları içinde ve söz konusu köyün 200 m. doğusunda, köylüler tarafından Cirit Meydan olarak bilinen doğal tepenin kuzey yamacında bir yamaç yerleşimidir. Yerleşim alanına ulaşım; Sivas-Ankara karayolundan Yıldız Irmağı üzerindeki köprü geçilip, sağa ayrılan ve Yıldız Irmağı’nın suladığı vadinin içinde bulunan köylerin ulaşımını sağlayan stabilize yol ile Hamzaşeyh Köyü geçildikten sonra sola ayrılan yol ile sağlanır. Yerleşim alanı III. Bin kültürle sınırlı yamaç yerleşimidir. Doğal tepenin yalnızca kuzey yamaçlarında yerleşimin olduğunu gösterir seramik malzemelerine rastlanmıştır.
Yapılan Onarımlar --
Ayrıntılı Tanımı Sivas ili, Yıldızeli ilçesi, Kıldır Köyü sınırları içinde ve söz konusu köyün 200 m. doğusunda, köylüler tarafından Cirit Meydan olarak bilinen doğal tepenin kuzey yamacında bir yamaç yerleşimidir. Yerleşim alanına ulaşım; Sivas-Ankara karayolundan Yıldız Irmağı üzerindeki köprü geçilip, sağa ayrılan ve Yıldız Irmağı’nın suladığı vadinin içinde bulunan köylerin ulaşımını sağlayan stabilize yol ile Hamzaşeyh Köyü geçildikten sonra sola ayrılan yol ile sağlanır. Yerleşim alanı III. Bin kültürle sınırlı yamaç yerleşimidir. Doğal tepenin yalnızca kuzey yamaçlarında yerleşimin olduğunu gösterir seramik malzemelerine rastlanmıştır.