­ DEĞİRMENDERE MEZARLIĞI | Kültür Portalı

Değirmendere Mezarlığı - Kocaeli

Harita No .
Mah. Köy - Mevkii Değirmendere
Adres Değirmendere Beldesi-Gölcük
Bakımından Sorumlu Olması Gereken Kuruluş Gölcük Belediyesi
Vakfiye
Genel Tanım 18 ve 19. yy ait mezarların bulunduğu saha, Değirmendere Belediyesinin yeni mezarlık ilavesiyle eski ve yeni mezarların bir arada bulunduğu bir mezarlık sahası haline gelmiştir.
Yapılan Onarımlar .
Ayrıntılı Tanımı 18 ve 19. yy yüzyıllara ait mezarların bulunduğu Değirmendere Mezarlık sahasında yeni mezarlar da defin edilmektedir. Değirmendere mezarlığı 18 ve 19. yy yaşayanların statülerini sosyal yapılarını ve özellikle Osmanlı Sarayında hangi görevle hizmet ettiklerini bize göstermesi açısından önem taşımaktadır. Mezarlıkta bakım ve düzenleme yapılmasına ihtiyaç bulunmaktadır.
Önerilen Kullanım
Tescil Kararı İstanbul II Nolu K.K.T.V.K.B.K nın26.11.1991 Tarih ve 2760 sayılı kararı ile tescil edilmiştir.