­ DENİZLİ LİSESİ | Kültür Portalı

Denizli Lisesi - Denizli

Adres Kuşpınar Mahallesi Lise Caddesi Pamukkale İlçesi DENİZLİ
Bakımından Sorumlu Olması Gereken Kuruluş Milli Eğitim Bakanlığı
Yaptıran TC
Yapan TC
Vakfiye
Genel Tanım 1926-1927 yılında tamamlanan binanın bir bölümüne Katip Çelebi İlk Mektebi bir bölümüne de Orta mektep yerleştirilmiştir. Lise, 1932 yılında Denizli Lisesi adı ile öğretime devam etmiştir. İsmet İnönü oğlu Ömer İnönü’yü de okulun başarısından dolayı buraya vermiş ve daha sonra 1933-1948 yılları arasında İnönü Lisesi olarak öğrenci yetiştirmiştir.
Yapılan Onarımlar Bilinmiyor
Ayrıntılı Tanımı 1926-1927 yılında tamamlanan binanın bir bölümüne Katip Çelebi İlk Mektebi bir bölümüne de Orta mektep yerleştirilmiştir. Lise, 1932 yılında Denizli Lisesi adı ile öğretime devam etmiştir. İsmet İnönü oğlu Ömer İnönü’yü de okulun başarısından dolayı buraya vermiş ve daha sonra 1933-1948 yılları arasında İnönü Lisesi olarak öğrenci yetiştirmiştir. Kare Mekanlı ortada bulunan oldukça büyük bir avluyu çeviren koridorlardaki dershanelerden oluşan Denizli Lisesi oldukça büyük bir alana oturmaktadır. Maliye hazinesi mülkiyetinde olan Denizli Lisesi Milli Eğitim bakanlığı’na tahsislidir.
Tescil Kararı TKTVYK'nun 27.01.1984 gün ve 130 sayılı kararı